Jag började köra MC ganska nyligen och hade väl egentligen bara åkt med bak på MC tidigare. Men intresset för att köra MC har alltid funnits med och till slut kände jag bara att det var dags att göra slag i saken. I samband med att jag tog mitt eget körkort så kändes det plötsligt mycket mer osäkert än vad det gjort tidigare, kanske för att min sambo som alltid kört har gjort det sedan han var 15 år. Nu skulle jag plötsligt köra alldeles själv! Då fick jag för mig att endast MC hjälmar från kända tillverkare var säkert nog så när jag började övningsköra så köpte jag mig en helt ny MC hjälm. Inte helt fel egentligen, det var på tiden att byta.

Olika MC hjälmar

Nu finns det ju så många olika MC hjälmar så jag fick prova mig igenom en hel bunt med MC hjälmar innan jag fann en som verkligen passade just mitt huvud. Jag har ett ganska litet huvud så många hjälmar, oavsett om det är MC hjälm eller ridhjälm, passar inte mitt huvud. Först provade jag såna där MC hjälmar där du kan öppna upp hakpartiet på hjälmen istället för att behöva slita och dra den över huvudet. Jag hade löshår en period och det var otroligt smärtsamt varje gång jag skulle dra av hjälmen som satt supertajt. Men ingen av dom passade särskilt bra.

Integral = bra MC hjälm

Jag köpte till slut, efter att ha testat nästan alla MC hjälmar från kända tillverkare, en integral hjälm som hade ett fast käkparti då det tydligen var det absolut säkraste i hjälmväg. Det säger sig nästan själv att ju fler saker som är fasta desto färre delar av hjälmen kan gå sönder. Den nya MC hjälmen sitter alldeles perfekt på mitt huvud, som att den vore gjuten efter mitt eget huvud.