När jag fyllde 50 fick jag en släpkärra i present av mina barn. De vet att jag älskar att köra till återvinningen och att flytta saker. Kan tillägga att jag är en uppskattad person när barnen flyttar fram och tillbaka, så det var väl delvis i egenintresse de valde just denna present. Den blev omedelbart min lilla älskling och ofta sitter den på flera dagar i sträck. Det funkar bra, men problemet är att man kan missa vissa bitar. För mig blev det en ögonöppnare när jag under körning lyckades köra av stödhjulet som sitter där fram på släpet. Jag hade väl inte dragit åt det tillräckligt hårt när jag kopplade på släpet och under körning hade vibrationer fått det att lossna och söka sig neråt. Vilket är kass under körning.

Nytt stödhjul gjorde släpet bättre än nytt

Ja det var ju bara att försöka fixa till det jag hade förstört. Efter lite letande hittade jag ett företag som hade ett bra utbud av stödhjul till släpvagnar https://valeryd.se/produkt-kategori/stodhjul-stodben/stodhjul/. Jag började kika på något så billigt som möjligt, men efter lite funderande tänkte jag att med tanke på hur mycket släpvagnen används, varför snåla på stödhjulet? Numer sitter det på ett stödhjul som är väldigt mycket bättre än det jag förstörde. Det är mycket enklare att hantera vagnen när den inte sitter bakom bilen. Och jag har lärt mig min läxa så stödhjulet kollas innan varje färd, för jag är klar med att köra sönder stödhjul. Nu skall jag prata med barnen om en ny bil till min 52 års dag.