Förra veckan var jag uppe i Östersund på kundmöte hos en av mina mest besökta kunder genom åren. Jag brukar göra kundbesök i Östersund några gånger i månaden då jag har fler kunder där. Förra året bestämde jag mig för att köpa en elbil efter flera års funderingar och nu har jag kört upp till Östersund flera gånger sedan dess. Det som slår mig är att laddning av elbil i Östersund inte är direkt lätt. Utbyggnaden av laddstolpar och laddstationer verkar ha stagnerat om jag jämför med hur många ställen jag kan ladda min elbil i Uppsala till exempel. Det gör mig mycket irriterad!

Fler uttag för laddning av elbil

Om regeringen ska lyckas med sin filosofi och (enligt mig) utopi att alla ska gå över till elbil inom kort så får det banne mig hända något snart. För det första så tar det alldeles för lång tid att ladda en elbil i dagsläget, jag har inte tid att stanna så ofta på mina tjänsteresor för att ladda elbilen utan jag tvingas att köra på el till den tar slut och sedan resten på diesel om jag ska hinna mellan mina möten. Har jag tur kan jag ladda bilen hos kunden för att sedan ta mig ytterligare några mil innan nästa möte. Men när kunderna inte har några laddstolpar då måste jag fortsätta på diesel. Hur är det tänkt att alla skulle köra runt med elbilar och ladda när det är problem redan med detta?

Att köra elbil i Östersund

Som tur är har jag ingen ren elbil, det hade aldrig fungerat, utan jag köpte en hybrid eftersom jag hade hört rykten om att det var besvärligt att ladda elbilen i många städer. Då jag är kringresande säljare så måste jag kunna ta mig till de städer där mina kunder finns. Så att köra elbil i Östersund när man har begränsat med tid, det är inget jag skulle rekommendera.